Migros Ticaret A.Ş. (“Migros veya Şirket” olarak anılacaktır) olarak müşterilerimizin başta temel hak ve özgürlüklerini korumak olmak üzere özel hayatlarına ilişkin gizliliğin korunması, bilgi güvenliğinin sağlanması ve korunması öncelikli prensiplerimiz arasında yer almakta olup; “Kişisel Verilerin Korunması” hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Migros Ticaret A.Ş. işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Çağrı Merkezi Aydınlatma metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

Migros’a ait Migros Müşteri Hizmetleri hattını arayarak paylaşmış olduğunuz ad-soyadı, T.C. kimlik numarası,  iletişim (cep telefonu, sabit telefon, adres, e-mail) bilgisi, doğum tarihi, cinsiyet bilgisi, alışveriş bilgisi, alınan ürün bilgisi, alışveriş deneyimi, fatura bilgileri, sosyal medya hesap bilgileri  ve ses kaydına ait kişisel verileriniz;
  • Arayan kişiye doğru hitap edilebilmesi,
  • Aramanın teyidi ve arama sayısının istatistiksel amaçla tespiti,
  • Müşteri taleplerinin doğru bir şekilde alınması ve çözümlenebilmesi,
  • Etkin bir müşteri hizmeti sunulması için soru ve taleplerin yanıtlanması,
  • Migros tarafından sağlanan sadakat kart programlarına, kulüplere üyelik başvurusunun alınması,
  • Müşteri memnuniyeti ölçümlerinin yapılması,
  • İşlem ve bilgi güvenliğini sağlamak,
  • Müşterilere daha iyi bir alışveriş deneyimi sağlamak,
  • Kargo teslimatının doğru adrese yapılabilmesi,
  • Kurumumuzun bilgi danışma hizmeti temin sürecinin yürütülmesi,
  • İlgili mevzuat hükümleri gereği  akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,
  • Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
  • İleride doğabilecek uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılması
amacıyla sınırlı olarak işlenmektedir.

Kişisel verilerinizin MİGROS tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgiler, Migros Ticaret Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda yer almaktadır.

İşbu aydınlatma metninde belirtilen kişisel verileriniz çağrı merkezimiz, e-posta, SMS, WhatsApp hattı, migros mobil uygulamaları, müşterinin talebini ilettiği mecralar, web sitemiz ve diğer iletişim yollarıyla veya yazılı formlar müşteri talebinin yer aldığı gibi çeşitli kanallar aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda olmak kaydıyla çeşitli yöntemlerle toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. maddesinde belirtilen “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”,  “Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması”, “Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması” ve  “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaati için zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, MİGROS tarafından yukarıda yer alan amaçlar doğrultusunda doğrudan veya dolaylı olarak yurtiçi ve yurtdışındaki çağrı merkezi hizmeti aldığımız firmaya, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, MİGROS iştiraklerine, MİGROS Ailesine (Migros'un Yönetim Hissedarları, Yönetim Hissedarlarının ve Migros’un bağlı şirketleri, iştirakleri, alt kuruluşları, işletmeleri), hizmet sağlayıcılarına ve/veya alt yüklenicilerine ve GSM Operatörlerine kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ve kanunen yetkili özel hukuk gerçek ve tüzel kişilerine aktarılabilmektedir.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili olarak veri sorumlusu sıfatıyla Migros Ticaret A.Ş.’ye başvurarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. Maddesi nde yer alan haklardan istifade edebilirsiniz.

işbu haklarınıza yönelik başvurularınızı www.migroskurumsal.com  adresinde yer alan “Migros Ticaret Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Formu”’nu yazan talimatlara uygun olarak doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Atatürk Mah. Turgut Özal Bulvarı No:7 Ataşehir, İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya Kanun’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir veya ilgili formu migrosticaretas@hs01.kep.tr adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak başvurularınız sonuçlandırılacaktır; ancak ayrıca bir maliyet doğması halinde Şirket’in Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edebilme hakkı saklıdır.